Vakuové baličky a miskovací stroje
12. 3. 2020Uchovejte Vaše potraviny déle čerstvé pomocí vakuového či miskovacího stroje.
V dnešní době jsou na zpracování a uchování potravin kladeny stále vyšší nároky, pravidla jsou rok od roku přísnější a případné pokuty, byť za malé prohřešky stále vyšší.
Vyberte si vhodný stroj, který zajistí spolehlivé a hygienické balení potravin, všechny stroje jsou vyrobeny z kvalitní nerezové oceli a splňují veškeré požadavky pro styk s potravinami.
Balení do misek
Tento způsob balení, především hotových jídel, je stále více oblíbený, základní miskovací stroje naleznete již mnoha jídelnách, restauračních zařízeních a vývařovnách.
Balením jídla do misek si potraviny déle zachovají svou vůni i chuť. Miska je uzavřena speciální fólií, která je pomocí stroje zatavena. Díky tomu jídlo vydrží déle teplé a fólie také zabrání případnému rozlití polévky či omáčky, jak se tomu může stát při balení do polystyrenových krabiček.
Kromě balení hotových jídel naleznou miskovací stroje uplatnění například při balení masa, uzenin i ryb a mořských plodů. S tímto způsobem balení se denně potkáváme i v obchodních domech, kde se takto balené prodávají krájené sýry, salámy, porcované maso apod.
Fotogalerie
- Miskovací stroj TS 250 na balení jídla
- Miskovací stroj TS 350 na balení jídla
- Miskovací stroj TS 450 na balení jídla
Videoukázka
Vakuové balicí stroje
Pomocí vakuových baliček a speciálních vakuových sáčků můžeme potraviny balit buď do vakua nebo do ochranné atmosféry, díky čemuž si potraviny zachovají svou barvu, chuť i kvalitu.
Balení do potravin do vakua je velmi oblíbený a efektivní způsob, jak prodloužit životnost potravin při zachování jejich vlastností a vitamínů.
Vakuově balené potraviny můžeme v dnešní době vidět na pultech každého obchodu, nejčastěji je takto balené maso, uzeniny, sýry, ryby a mnoho dalšího.
Inertní plyn
Inertní neboli netečné plyny vytváří ochrannou atmosféru, díky níž si potraviny zachovají svou kvalitu a prodlouží se jejich životnost.
Nejvíce je používaná směs dusíku a oxidu uhličitého, stále častěji je pro uchování potravin používán i argon. Kyslíkový plyn je vhodný například pro červená masa, díky jeho vlastnostem výrobky neztrácejí typickou červenou barvu.